Finnish English

HittaOrd BETA

Ruotsinkielisten sanapelien ratkaisuun

Brevsök Anagramsök Jokersök GodtyckligOrd Selityspeli.com Instruktioner Villkor Kontaktinformation
1
Anna sanat hakukenttään,
saat anagrammit painamalla HAE SANAT
SANAPITUUS kentän käyttö nopeuttaa hakua

Anagramsök

Monihaku löytää annettuja sanoja tai kirjaimia uudelleen järjestelemällä suomenkieliset, perusmuotoiset sanakombinaatiot eli anagrammit annetuista sanoista tai kirjaimista. Sivustoa voi käyttää esimerkiksi oman nimen kirjaimista muodostuvien sanojen etsimiseen tai auttamaan erilaisten sanapelien kuten Sanapala, Scrabble tai Alfabet ratkaisuissa.

Monihaku on hakumuoto, jossa annettujen sanojen tai kirjaimien avulla pyritään löytämään mahdollisimman monta suomenkielistä perusmuotoista sanakombinaatiota, jossa esiintyy kaikki annetut kirjaimet. Hakeminen tapahtuu niin, että KIRJAIMET / SANAT-kenttään syötetään yhteen ilman välimerkkejä halutut kirjaimet tai halutut sanat, joista erilaiset perusmuotoiset vaihtoehtoiset sanakombinaatiot halutaan löytää. Tämän jälkeen voidaan painaa HAE SANAT-painiketta. Ruudulla näytetään kaikki erilaiset anagrammit eli sanakombinaatiot kyseisistä kirjaimista. Esimerkiksi hakukentän OIRRIOT hakeminen antaa vastauksiksi kaksi tulosta: ensimmäiseksi ORI ja TORI, ja toiseksi ORI ja TRIO.

Jos haluaa löytää vain tietyn mittaisia sanoja, voi SANAN PITUUS-kenttään antaa haluamansa sanojen pituudet. Esimerkiksi hakukentän OIURHJEEAN hakeminen sanan pituudella 5 antaa vastaukseksi yhden tuloksen, joka sisältää kaksi 5-kirjaimista sanaa AJURI ja OHEEN. Sanojen pituuksia voi antaa monta, erottamalla ne pilkulla, pisteellä tai välilyönnillä (esim. 5,7,9 tai 4 7 9) tai antamalla vaihteluvälin minkä pituisia sanoja etsii eroteltuna + tai - merkeillä (esim. 4-6 tai 4+6). Vaihteluvälin toisen pään voi jättää auki (esim. 3+ tarkoittaa vähintään kolmen pituisia sanoja ja +3 tarkoittaa samaa kuin 1-3).

Monihakua voidaan käyttää etsimään nimestä muodostuvia anagrammeja. Esimerkiksi MATTIMEIKÄLÄINEN hakusanalla sananpituudella 5-10 antaa 194 vastausta, joista löytyy esimerkiksi hauska tulos kuin KANIINI TEMMELTÄÄ. Tätä ominaisuutta voi hyödyntää vaikka uuden vauvan nimen arvuutteluleikeissä tai vaikkapa apuna taiteilijanimeä tai nimimerkkiä itselleen miettiessä.

Monihaku voi toimia sanapelien ratkaisemisessa peleissä, joissa kirjaimista on keksittävä mahdollisimman monta sanaa, niin että kaikki kirjaimet tulee käytettyä, näin voi päästä esimerkiksi jumiutuneessa pelissä eteenpäin. Sanapelit ovat mukavaa ajanvietettä niin yksin kuin yhdessä ja haluammekin kannustaa pelaamaan rehellisesti muita pelaajia kohtaan. Älä siis salaa käytä SanaApua pelatessasi, vaan sopikaa sen käytöstä etukäteen!

Jos et tiedä, mitä jokin vastauksena annettu sana tarkoittaa, voit klikata sanaa ja sinut ohjataan kielitoimiston sivuille sanan selitykseen ja taivutuksiin.

Monihaku suorittaa paljon laskentaa tuloksia tuottaakseen. Tämän vuoksi sille ei tulisi antaa hakukentässä liian suurta määrää kirjaimia. Mitä enemmän kirjaimia antaa, sitä tärkeämpää olisi asettaa haettavien sanojen pituudelle rajoituksia. Prosessoinnin kestoa arvioidaan latausanimaation keskellä olevasta numerosta. Haku on valmis, kun numero nousee sataan (100). Jos näyttää siltä, että haku kestää liian kauan, voit painaa peruutuksen rasti-painiketta ja yrittää uudelleen pienemmällä määrällä kirjaimia tai antamalla tiukemman sananpituuden määrityksen.

Kopiera ord -painikkeella voit kopioida leikepöydälle vastaukseksi saadut sanat pienin kirjaimin pilkuilla erotettuna listana.