Finnish English

HittaOrd BETA

Ruotsinkielisten sanapelien ratkaisuun

Brevsök Anagramsök Jokersök GodtyckligOrd Instruktioner Villkor Kontaktinformation
Hae satunnaisia sanoja,
Anna sanojen määrä ja halutessasi sanojen pituudet
ja paina HAE SANAT

GodtyckligOrd

Satunnainen on hakumuoto, jossa voit hakea satunnaisia suomenkielisiä sanoja. Hakua voi käyttää esimerkiksi Alias-tyyppiseen pelailuun, jossa ystävien kesken voi arvuutella satunnaisia sanoja selittämällä niitä niin, että itse sanaa ei saa selityksessä sanoa.

Hakeminen tapahtuu siten, että SANOJEN MÄÄRÄ-kenttään syötetään, montako satunnaista sanaa haluaa saada. Halutessaan SANOJEN PITUUS-kenttään voi antaa sanojen pituuteen rajoituksia. Tämän jälkeen voidaan painaa HAE SANAT-painiketta. Ruudulla näytetään satunnaiset perusmuotoiset sanat, jotka sopivat sanan pituuden rajoituksiin.

Nopeiten satunnaisien sanojen hakua voi käyttää painamalla HAE SANAT-painiketta ilman mitään lisämäärityksiä. Tällöin haku palauttaa yhden sattumanvaraisen sanan, joka voi olla minkä pituinen tahansa.

Jos haluaa saada vain tietyn mittaisia sanoja, voi SANOJEN PITUUS-kenttään antaa haluamansa sanojen pituuden tai pituudet. Kenttään voi asettaa yksittäisen numeron (esim. 5). Useamman pituuden voi erottaa toisistaan pilkulla, pisteellä tai välilyönnillä (esim. 5,7,9 tai 5 7 9). Vaihteluvälin voi antaa + tai - merkeillä eroteltuna (esim. 4-6 tai 4+6). Vaihteluvälin toisen pään voi jättää auki (esim. 3+ tarkoittaa vähintään kolmen pituisia sanoja ja +3 tarkoittaa samaa kuin 1-3).

Satunnainen hakua voi käyttää mukavana ajanvietteenä, kun Alias-peliä ei ole saatavilla tai se tuntuu liian helpolta. Peliä voi pelata esimerkiksi niin, että otetaan aikaa, kauanko tietyn sanamäärän selittäminen kestää tai vastaavasti niin, että selittäjä saa valita yhden sanan selitettäväksi tietystä määrästä sanoja.

Haastetta pelailuun saa sillä, että selittää vain sanoja, jotka ovat esimerkiksi 10-20 merkkiä pitkiä. Tällöin selitettäväksi voi tulla esimerkiksi sanoja kuten: VÄESTÖNSIIRTO, EDUSTUSMENOT tai VENTTIILIKONEISTO.

Kopiera ord -painikkeella voit kopioida leikepöydälle arvotut sanat pienin kirjaimin pilkuilla erotettuna listana.